­ MIHLI KIYMALI YUMURTA | Kültür Portalı

Mıhlı Kıymalı Yumurta - Antalya

Mıhlı (Kıymalı Yumurta) Malzemeleri Nelerdir? (6 Kişilik)

  • 500 gr dana kıyması
  • 6 adet yumurta
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri yeşilbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 8-10 yaprak taze fesleğen
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mıhlı (Kıymalı Yumurta) Nasıl Yapılır?

  1. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz.
  2. Kızgın yağlı tavada diş diş doğranmış soğanlarla ince kıyılmış yeşil sivri biberleri karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz ve kıymayı ekleyiniz.
  3. Kıymayı da soğanlarla birlikte karıştırarak kavurduktan sonra tavaya rendelenmiş domatesleri, ezilmiş sarımsak dişlerini, 1 kahve fincanı suda sulandırılmış salçayı, karabiberi, kimyonu, tuzu katınız. Domatesler eriyip saldıkları suyu çeker gibi oluncaya kadar pişirmeyi sürdürünüz.
  4. Tavadaki pişmiş malzemenin üzerine kıyılmış fesleğenleri katıp, karıştırınız ve kaşıkla gözler açarak tek tek yumurtaları kırınız. Tavaya kapak örtünüz.
  5. Yumurtaların üstü beyazlaşınca ocağı kapatınız. Yemeği servis tabağına aktarınız; sıcak sıcak sofraya veriniz.

Not

Fesleğen yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.

Kaynak: “Mıhlı (Kıymalı Yumurta)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 84.

Görüntülenme Sayısı : 1453    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2021 Pazartesi