­ TATLI BÖREK | Kültür Portalı

TATLI BÖREK - Bartın

Tatlı Börek Malzemeleri Nelerdir? 

  • 10 adet kuru yufka
  • 1 kg ceviz içi
  • 250 g tereyağ
  • 250 g sıvıyağ

      Şerbeti için

  • 2 kg şeker
  • 1,5 kg su

Tatlı Börek Nasıl Yapılır?

Yufkalar önce ıslatılır. Teker teker tepsiye dizilen yufkaların her katına eritilen tereyağ ve ceviz dökülür ve fırına sürülür. Şerbeti de hazırlanıp soğuduktan sonra fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür. Soğuk servis edilir.

NOT: Ölçüler kullanılan tepsiye göre azaltılabilir.

Görüntülenme Sayısı : 1114    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe