­ TATLI BÖREK | Kültür Portalı

Tatlı Börek - Bartın

Tatlı Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 10 adet kuru yufka
  • 1 kg ceviz içi
  • 250 g tereyağ
  • 250 g sıvıyağ

      Şerbeti için

  • 2 kg şeker
  • 1,5 kg su

Tatlı Börek Nasıl Yapılır

Yufkalar önce ıslatılır. Teker teker tepsiye dizilen yufkaların her katına eritilen tereyağ ve ceviz dökülür ve fırına sürülür. Şerbeti de hazırlanıp soğuduktan sonra fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür. Soğuk servis edilir.

NOT: Ölçüler kullanılan tepsiye göre azaltılabilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3917    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı