­ MIKLA | Kültür Portalı

Mıkla - Adıyaman

Yöre mutfağında yumurta ve tereyağıyla pişirilen basit yemeklerden biridir. Eskiden mıkla tavası olarak da tabir edilen iki kuplu tavada yapılırdı.

Mıkla Malzemeleri Nelerdir? 

  • 6 adet Yumurta                                 
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı                                  
  • yeteri kadar Tuz                                        
  • 1 çay kaşığıKarabiber                               

Mıkla Nasıl Yapılır?

Tavda eriyen tereyağına yumurtalar teker teker kırılır. Yumurtalar hafif katılaşınca kaşıkla kesilir ve yavaş yavaş alt-üst edilerek pişirilir. Yumurtanın tam katılaşmasından altı söndürülerek tuz ve karabiber ilave edilerek servis edilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 248    Eklenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2019 Salı