­ FASULYE TURŞUSU | Kültür Portalı

Fasulye Turşusu - Giresun

MALZEMELER :

1 kg. fasulye, 2 baş sarımsak, 1 avuç kalın (iri) tuz, 1 adet acı biber, su.

HAZIRLANIŞI : Fasulyeler ayıklanır, temizlenir, yıkanır. Bir kapta bir taşım kaynatılarak soğuk sudan geçirilip süzülür. Soğumaya bırakılır. Hazırlanmış olan harca batırılan haşlanmış fasulyeler bir sıra fasulye, bir sıra harç olmak üzere kavanoz dolana kadar devam edilir, üzerine ağırlık konarak 1 gün bekletilir. Sonra sulu harç üzerine eklenip ağzı sıkıca kapatılır. On beş gün sonra yemeye hazırdır. İsteğe göre içerisine salatalık katılabilir. Harç Hazırlama : Sarımsaklar soyulup ezilir, ezilmiş sarımsak acı biber, kalın tuz, su karıştırılıp yapılır. Not: Aynı yöntemle bezelye turşusu da yapılır.

Afiyet Olsun..

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1559    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma