­ SUSUZ KURU KUZU KAPAMA | Kültür Portalı

Susuz Kuru Kuzu Kapama - Denizli

MALZEMELER : • 2 kilo kuzu bel eti • 350 gr kuzu kuyruk yağı • 1 er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber

 

HAZIRLANIŞI : Tencerenin tabanına dilim dilim kesilmiş olan kuzu kuyruk yağı yerleştirilir. Daha sonra kuzu bel eti baharatlarla terbiye edilerek tencereye yerleştirilmiş olan kuyruk yağlarının üzerine dizilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Yemeğin hava almaması için kapağın kenarlarına biraz hamur yapılarak sıvanır ve kısık ateşte 4 saat pişirilir. SERVİS : Yemek servise sıcak olarak sunulur. Tarif: Ayşen YALABIK Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2210    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba