­ SÜTLÜ KABAK | Kültür Portalı

Sütlü Kabak - Muğla

Malzemeler: -500 gr. yemeklik kabak -1 adet soğan -1 yemek kaşığı toz kırmızı biber -2-2,5 su bardağı kadar süt -Tuz, karabiber. - ½ çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: Soğan doğranır, zeytinyağı ile tencerede kavurmaya alınır. Kabaklar yıkanır, kabukları soyulmadan kuşbaşı şekilde doğranır, soğan pembeleşince ilave edilir. Toz kırmızı biber yanmasın diye bir-birbuçuk çay bardağı kadar sıcak su katılarak kabak iyice kavrulur. Süt eklenir. Süt miktarı, kabak seviyesini geçecek kadardır. Sütle birlikte bir-iki taşım kaynatılır. Bu yemeğin kıvamı, çorbadan biraz daha koyu olmakla birlikte yine kaşıkla yenebilecek şekildedir. Sütlü kabak yemeği, üzerine tuz ve karabiber serpip ocaktan indirdikten sonra servise hazır demektir.
Görüntülenme Sayısı : 1521    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı