­ RADİKA(HİNDİBA) SALATASI | Kültür Portalı

Radika(Hindiba) Salatası - İzmir

İzmir’deki söyleniş biçimi ile radika; bahar aylarında tarla kıyılarında, yol kenarlarında, çayırlarda görülen yabani bir bitkidir. Acı ve tatlı iki türü vardır. Acı olanı karahindiba tatlı olanı hindiba olarak da bilinir. Anadolu’nun farklı bölgelerinde daha değişik isimlerle anıldığı da olur. Vücuttaki bazı rahatsızlıklara iyi geldiği söylenir. İzmir mutfağında yaprakları haşlanıp, zeytinyağ ve limon sosu eşliğinde salata olarak tüketilir. Ayrıca mevsiminde bazı esnaf lokantalarında salata, balık lokantalarında ise meze olarak satın alınabilir.

Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün mutfak kültürü konulu alan araştırmalarından derlenmiştir.

Görüntülenme Sayısı : 8382    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2023 Salı