­ HAMUR ATMASI | Kültür Portalı

Hamur Atması - Bartın

• 250 g yoğurt
  • 25 g sarımsak
  • 5 g tuz

Hamur Atması Nasıl Yapılır

Unu, tuzu ve suyu sert bir hamur haline gelene kadar yoğurunuz. Soğanları küp olarak doğrayıp, bir tavada sıvı yağda kavurunuz. Önce domates salçasını 2 dakika sonrada biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Baharatlarını ilave ediniz. Suyunu koyarak kaynamaya bırakınız. Kaynadıktan sonra ocaktan alınız. Bir tencereye su koyarak kaynatınız. Hamuru küçük parçalar halinde kopartarak kaynayan suyun içine atınız. Hamurlar 5 dakika piştikten sonra alınız. Bu işlemi yoğurduğunuz tüm hamur bitene kadar 3-4 defa tekrarlayınız. Pişen hamurlar servis tabağına alındıktan sonra hazırlanan sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu üzerine dökerek servis ediniz.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5415    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı