­ ETLİ BAMYE | Kültür Portalı

Etli Bamye - Amasya

Etli Bamye Malzemeleri Nelerdir? 

• 250 g bamya

• 250 g parça kuzu eti

• 100 g sıvı yağ

• 1 tane soğan

• 1 kaşık salça

• 1 tane limon veya limon tuzu

Etli Bamye Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine yağ, soğan ve et konulur ve kavrulur. Üzerine yıkanmış ayıklanmış suyu süzülmüş bamyalar ve salça eklenir. Limon sıkılarak (veya limon tuzu) ve tuz ilave edilerek kısa tiritli olarak pişirilir. (İsteğe göre 1 diş sarımsak ezilerek malzemeye karıştırılabilir.) NOT: 250 gr. kurutulmuş bamya ılık suyla ıslanır. İplikleri çıkarılır haşlanır yukardaki tarife göre pişirilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1829    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi