­ MELKİ YEMEĞİ | Kültür Portalı

Melki Yemeği - Çanakkale

Melki Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg melki (bir çeşit mantar)
  • 4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su

Melki Yemeği Nasıl Yapılır

Melki 5 – 6 kez yıkanıp, bıçakla soyulduktan sonra doğranır. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağında pembeleştirildikten sonra salça, melki, tuz ve su ile 30 dakika pişirilir. (Dibini tutmaması amacıyla, suyu azaldığında yeniden su eklenir.) Servis yapılırken karabiber eklenir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Çanakkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 6405    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Haziran 2022 Çarşamba