­ DELİ OĞLAN SARIĞI | Kültür Portalı

Deli Oğlan Sarığı - Bartın

Deli Oğlan Sarığı Malzemeleri Nelerdir

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı su
  • 250 gram tereyağı

Şerbeti İçin

  • 1 kg şeker
  • 1 kg su
  • Yarım limon

Hamuru Açmak İçin

  • 1 paket nişasta

Üzeri İçin

  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Deli Oğlan Sarığı Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur cevizden biraz büyük pezilere ( pazı-parça) ayrılır. Hamur 20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen peziler oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkalar parmakların yardımıyla iteklenerek bir araya toplanır. Yuvarlak şekilde yağlanan tepsiye yerleştirilir. Diğer pezilere de aynı işlem uygulanarak tepsinin geri kalan kısımları doldurulur. Tepsinin üzerine eritilen tereyağı ve sıvıyağ dökülür. 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir. Şerbeti için gerekli malzemeler ayrı bir kapta 5 dk kaynatılır. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Arzuya göre üzerine ceviz dökülerek servis edilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7662    Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı