­ MEREVCEN (DİKEN UCU) KAVURMASI | Kültür Portalı

Merevcen (Diken Ucu) Kavurması - Giresun

Malzemeler:

1 kg. merevcen, 2 baş soğan, 1 kaşık tereyağı, 1 adet domates , tuz ve maydanoz.

Hazırlanışı:

Merevcenler bol suyla yıkandıktan sonra kaynayan suyun içinde haşlanır. Haşlanan merevcenler süzülür ve doğranır. İnce kıyılmış soğanlar tereyağı ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice sıkılmış merevcenler kavrulan soğana katılarak iyice karıştırılır ve tuzu ilave edilerek 4-5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınarak üzeri maydonoz ve domates ile süslenir. Sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1841    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2018 Çarşamba