­ KAVURMALI HITAP | Kültür Portalı

Kavurmalı Hıtap - Adıyaman

• 100 g kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 6 Beze Hamur (birer ekmeklik)

Kavurmalı Hıtap Nasıl Yapılır

Kavurmalar küçük küçük doğranır, soğanlar soyulur, yıkandıktan sonra halka şeklinde ama ince ince doğranır. Kavurma, soğan, kırmızı pul biber ile yeteri kadar tuz karıştırılarak yoğrulur. Hazır hale gelen iç harç bir tepsi içinde pide fırınına götürülür. Fırıncı ustası yuvarlak açtığı ekmek hamurlarının yarısını taşmayacak şekilde iç harcı açılan hamura sererek eliyle düzler, öteki yarısını da üstüne kapatarak eliyle bastırır. Ağzı kapalı hıtapları iki eliyle hafif sündürerek uzatır, sonra da ekmek küreğiyle ocağa sürer. Takriben 15 dakika pişen kavurmalı hıtaplar servise hazır hale gelir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 6920    Eklenme Tarihi : 28 Mayıs 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2021 Pazartesi