­ KUZUKULAĞI ÇORBASI | Kültür Portalı

Kuzukulağı Çorbası - Giresun

MALZEMELER:

1/2 kg kuzukulağı otu, 1/2 su bardağı mısır yarması, 1 su bardağı kuru fasülye, 1-2 adet soğan, 2 çorba kaşığı tereyağ, tuz, su.

HAZIRLANIŞI: Fasulye ve mısır yarması akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Kuzukulağı yıkanır ayıklanır ve ince ince doğranır. Kaynamakta olan suyun içine atılır. Haşlanmış fasulye ve yarma ilave edilir. Piştikten sonra doğranmış soğan tereyağında kavrulup çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 696    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma