Ispanaklı Börek - Malatya
Ispanak doğranır ve suda haşlanarak yağda kavrulur. Ayrıca soğan doğranır ve kıyma ile kavrularak ıspanakla karıştırılır. Başka bir yerde yufka açılır. İçine bu harçtan konulur, katlanır, kenarları el ile sıkıştırılarak kapatılır. Tavada yağ yakılır, börekler yağda kızartılır. Yenmeye hazır hale getirilir. Ekmek sacında pişirilmek isteniyorsa saçta pişirilen yüzü yağlanır. Buna da “sac böreği” adı verilir.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
993
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2017 Pazartesi