­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Erzurum

Malzemeler; Tere yağı, taze civil peynir, un, yumurta Hazırlanışı; Tavada kızdırılmış tere yağına bir miktar taze civil peynir veya yağlı peynir konulur. Üzerine bir kaç yumurta kırılır ve karıştırılır. Peynirler tamamen eridikten sonra, ocağın üzerinden alınır ve sıcak sıcak yenir; Peynir kullanılarak yapılana Peynir Kuymağı, Un ve tere yağından yapılana ise Un Kuymağı denir. Kaynakça; (Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Gezi Rehberi 8.Baskı)

Görüntülenme Sayısı : 1360    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma