­ KUYMAK | Kültür Portalı

Kuymak - Erzurum

Kuymak Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g tereyağı
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 g civil peyniri

Kuymak Nasıl Yapılır

Tereyağı tavaya alıp eritilir (Yakmayın) Ayrı bir kasede un ve yoğurt çırpılır. Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edilir ve  sürekli karıştırarak 3 dakika pişirilir. Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edilir ve iyice karıştırılır. Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir. Sıcak servis edilir.

 

 

 

Görüntülenme Sayısı : 5179    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Kasım 2022 Çarşamba