­ HİNDİLİ KEŞKEK | Kültür Portalı

Hindili Keşkek - Kocaeli

•  5 adet defne yaprağı
  • Pul biber
  • Dartı sos (1 kg)

Hindili Keşkek Nasıl Yapılır

Önceden ıslatılmış buğdayın içine; hindi inciği, tavuk suyu katılır ve kaynayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla buğday ezilir. Tavada tereyağı eritilir içine Kocaeli yöresine ait dartı, tuz ve pul biber ilave edilir. Et yıkanıp dövülerek inceltilir. Üzerine tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilir. Et rulo seklinde sicim ile bağlanır. Limon ve tuz ile ovulur. Çeşitli sebzeler ve tereyağı dilimleri yerleştirerek fırında pişirilir. Etin dışını yufka ile sarıp tekrar fırına verilir. Dartı sos ise tereyağı ilave edilerek kaynatılır ve etin servisinde üzerine dökülür. Çeşitli garnitürlerle (salatalık domates vs.) tabağın bir köşesinde keşkek bir köşesinde hindi ruloları olmak üzere sıcak servis edilir.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü