Patlıcan Böreği - Denizli
MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet domates
½ kg. kıyma
2 adet yumurta
Tuz, baharat
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabukları bir boş bir dolu soyulur. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Küçük küpler
halinde doğranır. Tuzlu suya atılır. Soğanlar doğranır. Sırayla biber ve patlıcanlar atılır ve kavrulur,
soğumaya bırakılır. Bu karışıma çiğ kıyma ve yumurta katılıp karıştırılarak tepsiye dizilir. Fırında
altı üstü kızarana kadar pişirilir.
SUNUMU
Sıcak olarak kare kare kesilerek sunulur.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1742
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Temmuz 2017 Çarşamba