­ PATLICAN BÖREĞİ | Kültür Portalı

Patlıcan Böreği - Denizli

MALZEMELER 6 adet patlıcan 2 adet kuru soğan 2-3 adet yeşil biber 2-3 adet domates ½ kg. kıyma 2 adet yumurta Tuz, baharat HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabukları bir boş bir dolu soyulur. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Küçük küpler halinde doğranır. Tuzlu suya atılır. Soğanlar doğranır. Sırayla biber ve patlıcanlar atılır ve kavrulur, soğumaya bırakılır. Bu karışıma çiğ kıyma ve yumurta katılıp karıştırılarak tepsiye dizilir. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. SUNUMU Sıcak olarak kare kare kesilerek sunulur.
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1386    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba