­ ETLİ YAPRAK SARMASI | Kültür Portalı

Etli Yaprak Sarması - Isparta

• İç yağ (İşkembenin etrafını saran dantel görünümlü yağ, Gömlek yağı da denir)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Asma yaprağı taze ise 3-4 dakika haşlanır. Salamura ise geceden suya ıslatılıp, sabaha kadar bekletilir, sarma yapılmadan önce 6-8 dakika haşlanır. Bulgur bir kaba konulur. 1 bardak kaynamış su dökülür, üzeri kapatılır, 3 dakika beklemeye bırakılır. Salça, tuz, karabiber, kıyma, sıvı yağdan oluşan karışım harmanlanarak iç malzemesi hazırlanır. Yaprak iç malzemesiyle sarılır, tencereye muntazam dizilir. Üstüne iç yağ serilir. 1,5 bardak kaynamış su, sarmaların üzerine dökülür, kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyu azaldıkça pişinceye kadar sıcak su ilave edilir. Yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3005    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba