­ ÇABUT AŞI | Kültür Portalı

Çabut Aşı - Denizli

MALZEMELER: • Yarım çay bardağı zeytinyağı • 1 adet soğan • 1 çay kaşığı tuz • 1 yemek kaşığı salça • 2 bardak su • 1 çay bardağı bulgur • 250 gr. bağ yaprağı

 

HAZIRLANIŞI: Soğanlar ince ince doğranır ve bir tencerede yağda kavrulur.1kaşık salça, su ve tuz ilave edilir. Kaynamakta olan karışımın içine bulgur ve bağ yaprağı ilave edilir ve 30 dakika pişirilir. SERVİS: Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Tarif: Pervin CİHAN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Çerez ve Yemişler
Görüntülenme Sayısı : 1364    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba