­ ET KABAĞI | Kültür Portalı

Et Kabağı - Niğde

• 3 yemek kaşığı salça
  • 1 cay bardağı toz şeker
  • Yeterince tuz,karabiber,kırmızı pul biber

Et kabağı Nasıl Hazırlanır?

Kabağın Hazırlanması: Akşamdan soyularak 10 cm eninde halkalar şeklinde kesilir sonra el ayası büyüklüğünde kare, kare kesilir. Çekirdekli bölümü temizlenerek tuzlanır sabaha kadar bekletilir.

Piyazın Hazırlanması: Soğanlar ince şerit halinde doğranır domates ve biberlerde ince, ince doğranarak yağda salçayla soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurulur.

Yemeğin Hazırlanışı: Akşamdan tuzlanan kabaklar yıkanıp süzülerek büyük bir tencerenin tabanına bir sıra dizilir, üstüne bir kat kuzu eti yerleştirilir etin üzerine hazırlanan piyaz serilir az miktarda karabiber ve pul biber serpiştirilir. Bu işlem sırasına göre yemek malzemelerimiz bitene kadar uygulanır dizme işlemi bittikten sonra üzerine üzüm suyu dökülerek toz şeker serpiştirilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır kaynama başladıktan sonra mangal ateşine alınarak pişirilir piştikten sonra ateşten alınarak beklemeye alınır. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 2225    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba