­ EKŞİLİ BALIK | Kültür Portalı

Ekşili Balık - Muğla

Malzemeler: - 1 adet mercan - 3-4 diş taze/kuru sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - 1 yemek kaşığı un -Tuz, karabiber - ½ çay bardağı kızartmak için sıvıyağ - ½ limon Yapılışı: Balıklar temizlenir, tuzlanır, tuzu alması için yarım saat kadar bekletilir. Bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Balıklar unlanmış olarak kızgın yağa atılır, hafif pişirilir, bir kaba alınır. Balığın kızartıldığı aynı yağda un kavrulur, sadece pembeleştirecek kadar az salça ile balığın üstünü örtmeyecek miktarda su eklenir. Az pişirilmiş olarak bir kenarda bekletilen balıklar, kaynayan sosun içine alınır. Doğranmış sarımsaklar atılır. Ekşili balık, ocağın altını kapatmadan hemen önce limon suyu eklenerek sıcak şekilde servis edilir. Üzerine, tercihe göre karabiber serpilir.
Görüntülenme Sayısı : 2254    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi