­ GENDİME ÇORBASI | Kültür Portalı

Gendime Çorbası - Gümüşhane

Gendirme Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1,5 su bardağı gendime
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 su bardağı mısır yarması
  • 1 kg yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tuz

Gendirme Çorbası Nasıl Yapılır

Gendime, fasulye ve mısır yarması bir gün önceden suya konulur. Yoğurt hariç malzemenin hepsi katılarak üzerine çıkacak kadar su konulup pişirilir. Piştikten sonra soğumuş haline yoğurt katılarak dereotu ile süslenerek servis yapılır. 

Görüntülenme Sayısı : 6567    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2023 Çarşamba