­ AYVA TATLISI | Kültür Portalı

Ayva Tatlısı - Bursa

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa, Osmanlı Saray Mutfağı'nın etkisinde kalmıştır. Ayva tatlısı Bursa’da yaygın olarak pişirilen meyveli tatlılar arasındadır.

Ayva Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? (6-8 Kişilik)

• 3 orta boy ayva
  • 3 bardak şeker
  • 200 gr kaymak
  • 200 gr ceviz
  • 4 adet karanfil
  • 3 bardak su

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Büyük ayvalar dört, orta boy ayvalar iki parçaya bölünerek şekerli suda pişirilir, ayvalar sudan çıkarıldıktan sonra tepsiye dizilir ortalarına kaymak konur fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ayvaların üzerlerine ceviz ve kaymak ilave edilerek servis yapılır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

The Quince Dessert

Bursa, the first capital city of the Ottoman Empire, was under the influence of the Ottoman palace kitchen. The quince dessert is among the fruit flavored desserts that are widely cooked in Bursa.

Ingredients: • 3 medium sized quinces • 3 cups sugar • 200 gr cream • 200 gr walnut • 4 cloves • 3 glasses of water

Divide big quinces into four pieces and middle sized quinces into two pieces ghen cook it in sugared water. After the quinces are removed from water, put it in the center of the tray and cook it in the oven until it is baked. After being removed from the oven, walnuts and cream are poured over the quinces.

Görüntülenme Sayısı : 2017    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba