­ DOLAMA (KEMÉ) | Kültür Portalı

Dolama (Kemé) - Mardin

MALZEMELER: 1 Kg kuzu parça et, 1 kg kemé, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, YAPILIŞI: Dolamalar (Kemé) genelde nisan ayında çok yağmur yağdığında ve gökgürültüsü olduğunda yer yarılıp içinden keme çıkar. Çamurlu olan keme, bol suda ıslatılıp, topraklar temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Et pişirilir üzerine keméler ile tuz ve su ilave edilerek pişirilir. Kara biber eklenerek servis yapılır. Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1791    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2017 Çarşamba