­ BOZBAŞ | Kültür Portalı

Bozbaş - Iğdır

Bozbaş Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı lepe
  • 250 g kemiksiz et
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 kahve kaşığı sarıkök
  • 3 ortaboy patates
  • 1 ortaboy soğan

Bozbaş Nasıl Yapılır

İnce ince kıyılmış soğan ve yağ tencerede kavrulur. Su eklenir. Daha sonra kuşbaşından büyük parça etler, lepe, 5-6 parçaya bölünmüş patates suya ilave edilir. Kaynatıp patatesi, eti pişince sarıkökü, tuzu eklenerek ateşten alınır.

Iğdır Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18601    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2023 Salı