­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Denizli

MALZEMELER: • 1 kg. aşurelik buğday • ½ paket margarin • ½ su bardağı sıvı yağ • 1.250 gr. Parça et • 1 su bardağı nohut • 1 çorba kaşığı tuz • 4 litre su • Baharat • Salça

HAZIRLANIŞI: 1lg. Buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık su ile ıslatılır. 4 saat bekletilir. Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarin, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır. SERVİS: Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur. Tarif: Sevim BERÇİN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1924    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi