­ KUZU HAŞLAMA | Kültür Portalı

Kuzu Haşlama - Ağrı

Kuzu Haşlama Malzemeleri Nelerdir?

  • Yarım kg kemikli yada kemiksiz kuzu eti
  • Patates
  • Tereyağı
  • Tuz

Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır? 

Et, tereyağı 5-6 su bardağı su ilave edilerek tencereye konur. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra ateşi kısılır ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra bütün yada parçalar halinde patates ve tuzu eklenir. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapılır.

Kaynak: "(2011). Ağrı Kültür ve Turizm Rehberi."

Ağrı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 2279    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Eylül 2021 Salı