­ MISIR TATLISI | Kültür Portalı

Mısır Tatlısı - Yozgat

Mısır Tatlısı

Mısır Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? (10 Kişilik)

1 kg Mısır unu

2 Yumurta

1 Kase un

1 Su bardağı sıvı yağ

1Su bardağı yoğurt

1 Su bardağı su

1 Paket kabartma tozu

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

 2,5 su bardağı su

Mısır Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Yumurta, yağ, su, yoğurt ve kabartma tozu derin bir kaseye alınır. Mısır unu ve normal un eklenip yoğrulur. Cevizden büyük bezeler alınır, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Bezelerin her biri için el muhakkak ıslatılır. Aksi takdirde bezeler ele yapışır. Üstü kızarana kadar yani yaklaşır 30 dk . pişirilir. Tatlı sıcakken yine sıcak olan şerbet üzerine dökülür. Ağzı kapatılır ve şerbeti çekene kadar dinlendirilir.

Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Görüntülenme Sayısı : 3316    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba