­ MISIR TATLISI | Kültür Portalı

Mısır Tatlısı - Yozgat

MISIR TATLISI : Malzemesi: (10 Kişilik) 1 kg Mısır unu 2 Yumurta 1 Kase un 1 Su bardağı sıvı yağ 1Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı su 1 Paket kabartma tozu Şerbeti için 2,5 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su. Yapılışı: Yumurta, yağ, su, yoğurt ve kabartma tozu derin bir kaseye alınır. Mısır unu ve normal un eklenip yoğrulur. Cevizden büyük bezeler alınır, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Bezelerin her biri için el muhakkak ıslatılır. Aksi takdirde bezeler ele yapışır. Üstü kızarana kadar yani yaklaşır 30 dk . pişirilir. Tatlı sıcakken yine sıcak olan şerbet üzerine dökülür. Ağzı kapatılır ve şerbeti çekene kadar dinlendirilir. Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
Görüntülenme Sayısı : 3202    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Temmuz 2017 Çarşamba