­ TATAR BÖREĞİ | Kültür Portalı

Tatar Böreği - Erzurum

Malzemeler : Un, Kıyma, Tereyağı, Yoğurt, Kuru soğan, Sarımsak, Yumurta Hazırlanışı : Hamuru iyice yoğurduktan sonra yufka açılır. Yufkalar börek yufkasına göre biraz kalındır. Yufkalar biraz dinlendirildikten sonra üçgen şeklinde küçük parçalar halinde kesilir ve hazırlanmış suda kaynatılarak haşlanır. Süzüldükten sonra tepsiye alınır, üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür. İsteğe bağlı olarak, kavrulmuş kıyma yada küçük küçük doğranmış ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulmuş olan soğan dökülür ve sıcak olarak yenir. Kaynakça; (Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Gezi Rehberi 8.Baskı)

Görüntülenme Sayısı : 1970    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma