­ ÇİR KAVURMASI | Kültür Portalı

Çir Kavurması - Ankara

MALZEMELER 1 kilogram çir ( kayısı ) 3 yemek kaşığı tereyağı 500 gram şeker Alabildiği kadar su YAPILIŞI Çir iyice yıkandıktan sonra yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan çir süzüldükten sonra, ayrı bir tencerede eritilmiş olan tereyağının içine şekerle birlikte aktarılıp üzerine bir miktar su konarak kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirilir ve çir kavurması servise hazır hale gelmiş olur. Çir kavurmasının sıcak olarak yenmesi tavsiye edilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2378    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba