­ GÖKÇÜMEN HAMURSUZU | Kültür Portalı

Gökçümen Hamursuzu - Kütahya

Malzemeler: Hamur için: 2 su bardağı su , 1 fincan zeytin yağı , 1 kg un. Harcı için: 200 gr haşhaş , ½ paket margarin , 1 çay kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: 2 su bardağı su, zeytinyağı, tuz ve un katılıp normal hamur yapılır. Hamur dinlendirilir. Haşhaş, margarin ve çicek yağı ocakta ısıtılıp karıştırılır. Hamur 12 parçaya bölünür ve her biri tabaktan biraz küçük açılır Her hamura sürülür, bütün hamurlar üst üste konulur, yağladıktan sonra büyütülür. Kenarları ortaya gelecek şekilde katlanır. Tepsi büyüklüğünde açılır, üzerine haşhaşlı yağ sürülür. Sıcak fırında 25 dakika pişirilir. Sunum; Gökçümen Hamursuzu ılıkken servis yapılır. Gökçümen Kütahya'nın bir mahallesidir.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2164    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe