­ İÇLİ KÖFTE | Kültür Portalı

İçli Köfte - Diyarbakır

Malzemesi: Dışı için: 1 kg ince bulgur, 1 yumurta, Tuz. İç Malzemesi İçin: 1 kg kuzu kıyması, 1/2 kg soğan,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, Tuz Tarif: Bulgur geniş bir kapta ıslatılır ve bir saat kadar bekletilir.Kıyma suyu çekene kadar kavrulur ve yağı eklenip biraz daha kavrulur. Sonra ince ince kıyılan soğan iyice ölene kadar kavrulup kıymaya eklenir. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar konarak soğumaya bırakılır. Dış malzeme hamur haline getirilir ve birbirine yapışıp elle şekil alana kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur parçaları ortası inceltilerek açılır ve soğumuş olan kıyma yerleştirilip yuvarlatılır. Daha sonra geniş bir tencerede bol su ve tuz atılıp iki dakika haşlanıp çıkartılır. (Turkocan)  Diyarbakır’a ait bir spesialite de Karacadağ kengeridir.Yumurtalısı,yoğurtlusu ve meftünesi yapılmaktadır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2015    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2017 Çarşamba