­ KABAK DOLMASI | Kültür Portalı

KABAK DOLMASI - Denizli

MALZEMELER: • 1 kg. kabak • 300 gr. pirinç • 1 adet soğan • 200 gr. kıyma • 1 çay bardağı yağ • 1 tutam maydanoz • Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Kabakların içi oyulur, yağda kızartılır. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, dereotu, karabiber ve maydanoz karıştırılır. Kızartılan kabakların içi doldurulur. Bir tencereye döşenerek, kısık ateşte pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Eda KIVANÇ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 1166    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe