­ TÜRLÜ GÜVEÇ | Kültür Portalı

Türlü Güveç - Denizli

MALZEMELER: • 500 gr. kuşbaşı kuzu eti • 3 adet soğan • 250 gr. taze fasulye • 3 adet kabak • 2 adet patlıcan • 5 adet sivribiber • 1 adet patates • 4 adet domates • 4 çorba kaşığı tereyağı • Karabiber, tuz

 

HAZIRLANIŞI: Soğanlar irice kıyılır. Fasulyeler ikiye bölünür. Kabakların ve patlıcanların dışı soyulur, uzunlamasına ikiye ayrılır ve her iki parça 4 cm.büyüklüğünde doğranır. Biberlerin sapları ve tohumları temizlenir, doğranır. Patatesler 4 cm. iriliğinde küp biçiminde parçalara ayrılır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp biçiminde doğranır. Gövecin dibine sırasıyla etler, fasulye, patlıcan, patates, biberler, kabaklar, soğanlar ve domatesler döşenir. Tuzu ve karabiberi serpilir. Bir tavada tereyağı eritilir üzerine dökülür. Kapağı kapatılıp, 180 derecelik fırında 1,5 saat pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Yasemin AÇAR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1618    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe