Damat Paçası - Bursa
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmıştır. Bursa düğün geleneklerinde gelinin annesi tarafından yapılır. Özel gün yemeği olarak Bursa mutfağında yaygın olarak yapılmaktadır.
Damat Paçası Malzemeleri Nelerdir
- 300 g tavuk eti
- 3 adet yufka
- 125 g margarin
Sosu için:
- Bir buçuk bardak tavuk suyu
- bir buçuk çorba kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber.
Damat Paçası Nasıl Yapılır
Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır, bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine ilk yufka serilir, arasına eritilmiş margarin dökülür. Yufkalar börek yapar gibi tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına konup üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir. Fırından çıkartılan yufkalar soğuduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dökülür. Tepsinin üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Daha sonra haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didilir ve yufkanın üzerine yerleştirilir. Bu arada beşamel sosu hazırlanır. Tavuk suyu, un, dövülmüş sarımsak, yumurta sirke tuz karabiber karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Hazırlanan beşamel sosu tepsiye tavukların üzerine dökülür. Küçük bir tavada tereyağı eritilir içine kırmızı biber eklerin. Servis sırasında tereyağı tabakların üzerine gezdirilir.
Bursa Geleneksel Mutfak
Damat Paçası
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18916
Eklenme Tarihi :
31 Aralık 2012 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2022 Salı