­ YALANCI YOĞURTLU DOLMA | Kültür Portalı

Yalancı Yoğurtlu Dolma - Gümüşhane

MALZEME: 1 kg Bulgur 500 gr Kaymak 250 gr Lor Peyniri Bir Miktar Yoğurt Bir Miktar Sarımsak Bir MiktarTereyağı Yapılış: Bulgur pilavında yapıldığı gibi bulgur suyun içine bırakılır ve pirinçten daha yumuşak hale gelene kadar sıcak suda bekletilir. Soğuduktan sonra bulgura kaymak ve lor katılıp ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak tabağa dizilir.Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tereyağı sosu eklenerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3350    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe