­ TAS KAPAMA | Kültür Portalı

Tas Kapama - Denizli

Tas Kapama Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g kuzu eti
  • 6-7 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Yeşil biber
  • İç yağı

Tas Kapama Nasıl Yapılır

Bir tepsinin ortasına etlerin yapışmaması için iç yağı konur. Üzerine bir sıra et, etin üzerine soğan döşenir. Bu işleme et ve soğan bitene kadar devam edilir. Aralarına karabiber ve tuz serpilir. Yeşilbiber konur. Malzemenin tamamı bittikten sonra üst üste konulan malzemenin üzerine çukur bir tabak kapatılır. Üzerine kaynarken oynamaması için ağırlık konur. Sonra eritilen salçalı su dökülür kısık ateşte pişirilir.

Tarif: Arife KADIKÖYLÜ Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3449    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2022 Çarşamba