­ ŞEKERLEME | Kültür Portalı

Şekerleme - Isparta

MALZEMELER                                     

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika

- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri

- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

- 7-8 Çay Bardağı Un

- 1 Su Bardağı Yoğurt

- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat

- 1 Yumurta

- Dövülmüş Ceviz

- Tarçın

- Toz Şeker

YAPILIŞI

Pudra şekeri, sıvı yağ, un, yoğurt, karbonat ve yumurta karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamur küçük daireler şeklinde açılıp içine ezilmiş ceviz, tarçın ve toz şeker konularak kenarları kapatılır.

Tepsiye döşenerek fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2234    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı