­ KURUTULMUŞ ASMA YAPRAĞI | Kültür Portalı

Kurutulmuş Asma Yaprağı - Isparta

MALZEMELER

- Taze Yeşil Asma Yaprağı

YAPILIŞI

Bahar aylarında yetişen taze asma yaprakları toplanarak sap kısımları 3 veya 4 mm kalıncaya kadar kesilerek demet yapılır. İlk yöntem üç veya dört yaprak alınarak tüylü kısmı içerde kalacak şekilde rulo olarak kıvrılır, ipe geçirilir, 1 hafta kadar gölgede kurutulur böylece kış için hazır hale getirilir. Diğer yöntem ise ikili veya üçlü olacak şekilde ikiye katlanarak tam ortasından iğneyle ipe geçirilir  ipe dizilen yapraklar, gölgelik ve havadar bir yere veya balkona gerdirilerek bağlanıp kurutulur. Kuruyan yapraklar serin yerlere asılarak saklanır. Kurutulmuş yaprak, sarılmadan önce 3-5 dakika kaynar suda bekletilir. İpiyle alınıp suyunun akması beklenir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 896    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2018 Cuma