­ KEZİ PANCARI YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kezi Pancarı Yemeği - Ankara

MALZEMELER 1 kilogram kezi pancarı 1 yemek kaşığı tereyağı 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 4-5 diş sarımsak Yarım kilogram yoğurt Baharatlar Tuz YAPILIŞI Kezi pancarının yaprakları ayıklanır, yıkanır. Ispanak gibi doğranır. Yağ kızdırılıp, içine salça ve 4 adet yumurta katılarak karıştırılır. Kezi pancarı yaprakları da eklenir ve kavrulur. Üstüne sarımsaklı yoğurt konarak servis yapılır. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1690    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba