­ BOZA | Kültür Portalı

Boza - İstanbul

Malzemeler: 2 Bardak bulgur(darı ya da arpa da olabilir) 20 bardak su 2 çorba kaşığı tarçın yarım bardak yoğurt yarım tatlı kaşığı kuru maya 2,5 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı vanilya Yapılışı: Büyük bir tencereye aldığınız bulgurun içine 11 bardak suyu ilave edip, üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirdikten sonra kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. Daha sonra bu karışımı mutfak robotunda çekin ve süzgeçten geçirin.Süzgeçten geçen kısmı buzdolabına koyun, geçmeyen kısmı ise yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirdikten sonra tekrar süzgeçten geçirerek buzdolabına koyun. Küçük bir tencereye koyduğunuz unun üzerine 2-3 bardak su koyup kısık ateşte sürekli karıştırmak suretiyle koyulaşıncaya kadar pişirin. Unlu karışımın içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye kadar karıştırın ve içine yoğurt karıştırın.1/4 bardak ılık suda erittiğiniz mayayı yoğurt karışımına katın ve ılık ortamda 30 dakika bekletin. Hazırladığınız bu mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1 -2 gün bekleterek ara ara karıştırın vanilya ve kalan şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın tarçınla servis yapın. Afiyet olsun.
Görüntülenme Sayısı : 772    Eklenme Tarihi : 04 Haziran 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi