Siron - Tunceli
Siron Malzemeleri Nelerdir
- Sacda iyice pişirilmiş yufka
- 4 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Siron Nasıl Yapılır
Siron, sırın gibi adlarla da bilinen Tunceli yöresine özgü siron tarifi için önce yufkalar hazırlanır. Sacda iki tarafı da güzelce pişirilen yufkalar, 3-4 santimetre genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kesilen yufkalar katlanarak düz bir tepside yan yana dizilir. Diğer taraftan süzme yoğurt, su ile ezilir, ateşte kaynamadan iyice ısıtılır. Bu karışım siron tepsisinin üzerine dökülür. Sonra da eritilen tereyağı sironun üzerine dökülür. Ayrıca bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içi dövülerek üzerine serpilerek servis yapılır.
Siron
Görsel Sahibi: Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
36
Eklenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi