­ PALİZE | Kültür Portalı

Palize - Bolu

Palize Malzemeleri Nelerdir?

  • ½ su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı su (nişastayı ezmek için)

Palize Nasıl Yapılır? 

Şekerle su kaynatılır, nişasta bir su bardağı su ile ezilir. Ezilen nişasta kaynayan şekerli suya karıştırılarak ilave edilir. Kaynayan malzeme katılaşınca kaselere boşaltılır, soğuyunca servis yapılır. Not:Muhallebiden farkı sütsüz olmasıdır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1103    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi