­ LOKMA | Kültür Portalı

Lokma - Kilis

Lokma Tarifi

Lokma İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

    • 4 Su bardağı un
    • 2 Çorba kaşığı yaş maya
    • 1 Çorba kaşığı toz şeker
    • 1Çay kaşığı tuz
    • 2 Su bardağı zeytinyağı
    • Şurup:
    • 3 Su bardağı toz şeker
    • 3 Su bardağı su
    • 1 Çorba kaşığı limon suyu
    • 1 Çorba kaşığı gül suyu (istenirse)

Lokma Nasıl Hazırlanır?

Lokma hamuru sol avuç içerisine alınır. Sıkılarak baş parmak ile işaret parmağı arasından fındıktan biraz büyük bir hamur çıkarılır. Bu hamur yağa batırılmış tatlı kaşığı ile alınır. Derin bir tavada ısıtılmış yağa bırakılır. Sallayarak pembeleşinceye kadar kızartılır.

Kızaran lokmalar kevgirle çıkartılarak soğuk şuruba konur. Şurubu çeken lokmalar servis tabağına alınır.

 

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

Görüntülenme Sayısı : 844    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe