­ AMASYA KAYPAK (PİRUHİ) | Kültür Portalı

AMASYA KAYPAK (PİRUHİ) - Amasya

• 1 kg. un

• 1 yumurta

• Tuz

• 150 gr. süzme yoğurt

• Maydanoz

Yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılır. Hamur çok ince olmamak şartı ile açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Ortasına yoğurtlu, maydanozlu harç konulur. Üçgen şeklinde kapatılır. Hafi f un serperek kurumaya bırakılır. 6 su bardağı su kaynatılır. Hamurlar kaynayan suyun içine atılır. Haşlanınca kevgirle ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek tabaklarda servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

 

Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2244    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi