­ ELMA MARMELATI | Kültür Portalı

Elma Marmelatı - Isparta

MALZEMELER

Hazırlama Süresi: 40 dakika                                                                       

- 1,5 kg Elma

- 3 Su Bardağı Toz Şeker

- 1 Adet Çubuk Tarçın

- Su

YAPILIŞI

Elmalar yıkanıp, dört eşit parçaya bölünür. Çekirdekleri çıkarılıp, çekirdek yatakları temizledikten sonra tencereye koyulur. Üzerine bir miktar su ve tarçın ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte kaynatılır. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencere ateşten alınır. Elmalar tahta bir kaşık yardımıyla bastırılarak ezilip, süzgeçten geçirilir. Elmalara şeker ve çubuk tarçın ilave edilir, tekrar tencereye alınıp orta ateşe kaynamaya bırakılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak koyu bir kıvama gelince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilıdığında kuru cam kavanozlara boşaltılarak serin bir yerde muhafaza edilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 343    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2018 Salı