­ ZIRVA | Kültür Portalı

Zırva - Bartın

Zırva Malzemeleri Nelerdir? (8-10  Kişilik)

  • 500 g (yaklaşık 4 su bardağı) Nişasta
  • 400 g  (2 su bardağı) Toz Şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 150 g Lohusa Şekeri
  • 5 g Karanfil

Zırva Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu karıştırınız. İçine nişasta ilave ederek çırpınız.
  • Lohusa şekerini 300 gr suda eritiniz, içine karanfilleri katarak kaynatmaya devam ediniz.
  • Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmaya devam ediniz.
  • Ayrı bir kaba alarak soğutunuz ve dilimler halinde keserek servis ediniz. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 710    Eklenme Tarihi : 09 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi