­ SAKARCA MIHLAMASI | Kültür Portalı

Sakarca Mıhlaması - Ordu

Sakarca Mıhlaması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 3 bağ sakarca
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sakarca Mıhlaması Nasıl Hazırlanır?

Sakarcalar tek tek temizlenip soğuk suda yıkanır. Doğranıp kaynayan suda haşlanır. 10 dakika haşlandıktan sonra süzülür. Soğanlar ince ince doğranıp ayrı bir kapta zeytin yağı ve 1 kaşık tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranmış sakarcalar ilave edilerek tekrar kavrulur. Kavrulan sakarcada yumurtaların ayrı ayrı kırılması için yerler açılır. 3 adet yumurta bu açılan yerlere kırılır. Kapak kapatılarak yumurtalar pişirilir. Üzerine karabiber dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1014    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma