­ LOĞUSA PELTESİ | Kültür Portalı

Loğusa Peltesi - Isparta

MALZEMELER                                                             

4-6 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 15 dakika

- 1 Su Bardağı Buğday Nişastası

- 1 Su Bardağı Toz Şeker

- Yarım Litre Su

YAPILIŞI

Bir tencere içerisinde nişasta, şeker ve su karıştırılarak ayran kıvamına getirilir. Ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Sıcakken kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın ekilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1322    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi